December 5, 2009

Life Goes On...

Salam..lamanye dah tak update blog ni..pejam celik pejam celik hari ni genab la 7 bulan umur Bashir. Cepat sungguh masa berlalu sekarang ni. Terasa segar lagi dalam ingatan ni kenangan-kenangan dari masa belajar dulu. Belajar, beraktiviti dan berprogram dengan kawan-kawan..bekerja mengurus segala hal ehwal pelajar di KTD dulu..ermm..rindu pulak masa-masa tu. juga segar lagi pengalaman semasa delivery Bashir 7 bulan yang lepas. dan stay di hospital serdang 3 hari untuk treatment jaundis Bashir...fobia dh duk hspital..hehehe..dh lama rupenya meninggalkan kenangan-kenangan tu semua.

for me..sudah lebih setahun bergelar isteri dan 7 bulan bergelar ibu. Kadang-kadang bila terfikir semua ni rasa tak sangka pulak..dari belajar dlm bidang bioteknologi kejuruteraan, pernah kerja sbg eksekutif hal Ehwal Pelajar dan sekarang sepenuh masa mengurus perniagaan. semua yang dilalui ni tak dirancang sama sekali. Semuanya perancangan dari Allah. Alhamdulillah...diberi kekuatan dan kemudahan oleh Allah untuk melalui kehidupan sebegini. Sesungguhnya Allah yang Maha Mengetahui kemampuan kita dan Dia Maha Pemurah memberi rezeki kepada hamba-hambaNya dari ruang dan sudut yang tak kita jangka. Ingat kata-kata dari ayah angkat "jangan risau pada rezeki kita, sebab rezeki tu dari Allah. Dia akan bagi dari mana-mana je kpd kita". Dengan berpegang kata-kata tu, Alhamdulillah, setiap kali jika rasa tak mampu, tak mencukupi sesuatu atau sbgnya..datang je rezeki dari Allah yg mmg tak terjangka akan dapat. Subhanallah..dan yang penting hati mestilah tenang dan redha dengan apa je yang ada..

Alhamdulillah pada apa yang ada sekarang ini. Semoga kita semua sentiasa menjadi orang-orang yang sentiasa bersyukur...

Dan hidup mesti diteruskan..terus menjalani kehidupan dengan sentiasa mengharap keredhaan Allah, setiap saat..setiap detik..dan mengharap semoga kehidupan sentiasa menjadi lebih baik..Amin....

No comments: